18 d’octubre 2016

L'escriptora basca Dolores Redondo és la nova Premi Planeta 2016 de novel·la

  

La mitjana de les valoracions és de 0.0 estrelles de 5.
Avui et recomanem la darrera part de la trilogia del Baztán, tres novel·les que ja són un clàssic del gènere negre.

"…Como una mezcla de avidez y serenidad grabó en su mente el suave dibujo del papel pintado, las fotos emmarcadas y la bolsa de viaje que contenía los pañales y la ropita pequeña, y detuvo los ojos en la cuna. Una sensación cercana a la borrachera invadió su cuerpo y la náusea amenazó en la boca del estómago. La niña dormía boca arriba enfundada en un pijama aterciopelado…".


Amb aquest inici de novel·la tant inquietant, Dolores Redondo ens summergeix altre cop en la seva tercera i esperada última novel·la “Ofrenda a la tormenta”, que tanca la trilogia de Baztán. Els títols anteriors: “El guardià invisible” i “Legado en los huesos”  ens van deixar amb una intriga i amb un neguit que no ens han deixat descansar.




Ja ha passat un mes des que Amaia Salazar va recuperar el seu fill i va detenir el culpable. Però malgrat que la Guàrdia
Civil i el jutge Markina donen per morta la Rosario, la inspectora sent que no està lliure de perill. La mort d'una nena a Elizondo, que la besàvia de la criatura atribueix al dimoni Inguma, aixeca les sospites de l'Amaia. Arran de les anàlisis del doctor San Martín, la inspectora comença a investigar altres morts de nadons i aviat descobreix un rastre d'horror que ha colpit la vall de Baztan. 


En aquesta última entrega, l'autora  ha combinat a la perfecció elements d'intriga, suspens, novel·la negra, mitologia i el costat més íntim de les relacions humanes.


Però sense desvelar-vos ni un secret… us preguntem: Quin misteri envolten les morts de nadons a les quals s’atribueixen el síndrome de mort sobtada? Està realment morta la mare d'Amaia? Podrà la inspectora oblidar i no témer el seu passat? Què passa amb les forces de la natura que desemboquen en l'origen del mal a la vall? Quina serà la posició del jutge Markina davant aquests casos? És Inguma un dimoni que entra en els somnis per escampar el mal? Què passarà amb Amaia i la seva família?

Tots aquests i més dubtes els tindreu resolts un cop llegida la novel·la, un llibre que us engolirà tant com per fer-vos perdre el món de vista refugiant-vos en les valls humides i fredes de la comunitat Foral de Navarra.

Amb aquest èxit tant rotund, els fans i lectors seguidors de l'autora han aconseguit que a la vall, i concretament al poble d'Elizondo, s'hi congreguin i es facin visites guiades per tots els racons que descriu la novel·la seguint els passos de l'inspectora Salazar. Tant és així que s'han adquirit els drets per al cinema per part de Peter Nadermann, el productor de "Millenium", que portarà a un futur rodatge els escenaris originals, és a dir, la mateixa Navarra.
 La mitjana de les valoracions és de 0.0 estrelles de 5.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada